18 juni Dag van de Architectuur Lelystad
Uitgegeven: 03-06-2016
 

18 juni 2016

Dag van de Architectuur Lelystad

 

“Nieuw Lelystad

Hoe gaat het nieuwe Lelystad er uit zien? Want zijn de kansen voor onze stad, waar liggen de uitdagingen als we proberen vooruit te kijken naar de komende 25 jaar. En waar zou het nu al een tandje beter kunnen? Werd hoe de stad er uit zou komen te zien in het verleden met name bepaald door de gemeente, in de toekomst ligt de bal bij uiteenlopende coalities van gebruikers, investeerders en exploitanten. Op zaterdag 18 juni staat Stichting ALS stil bij het nu en kijkt vooruit naar de toekomst. Wat in het groot geldt voor Nederland, geldt lokaal ook voor Lelystad. 

Op zaterdag 18 juni geeft Stichting ALS een kijkje bij een aantal ontwikkelingen in de stad, groot en klein.

Het ochtendprogramma vindt plaats in restaurant Flantuas bij de luchthaven. Als start verzorgt Dick Koster, bestuurslid stichting ALS, zijn visie geven op een aantal actuele ontwikkelingen in onze stad. Hij zal onder meer ingaan op ontwikkelingen aan de kust, in het stadshart en op het gebied van werkgelegenheid, toerisme en recreatie.
Aansluitend stadsgenoten aan het woord. In een korte film gemaakt door 2 leerlingen van het Corlaer College in Nijkerk vertellen stadsgenoten  Mitchell Harteman, Martijn Koppert, Karim Tabaouni en Jay Keeper wat zij van onze stad vinden. Ze zijn daarbij gefilmd op verschillende locaties in de stad.
Als afsluiting van de ochtend een panelgesprek onder leiding van Cees Okkerse (Lelystedeling, advocaat bij Okkerse&Schop, en actief in diverse bestuursfuncties). In het panel o.a. wethouder Jop Fackeldey, stedenbouwkundig / architect Kirsten Bekkers, ondernemers Dennis Grimbergen en Alinda Boeve en voorzitter en bestuurslid van de ondernemersvereniging Stadshart Wybe van der Meer en Sidney Huurman. Uiteraard kunnen alle aanwezigen zich mengen in de discussie.

Na de lunch staat een busrit op het programma langs een aantal van de ontwikkelingen in de stad die eerder op de dag de revue zijn gepasseerd. Wethouder Jop Fackeldey zal in de bus een toelichting op deze ontwikkelingen geven.  

Om 10.00 uur vertrekt de bus naar Flantuas aan de voorzijde van het Provinciehuis.  Einde programma tussen 14.30 uur en 15.00 uur. Uiteraard brengt de bus u terug naar de opstapplek voor het provinciehuis. Voor het complete programma zie www.stichtingals.com.

Deelname aan de Dag van de Architectuur is gratis. Maximum aantal deelnemers: 50
Wel graag vooraf aanmelden via e-mail:  info@stichtingals.com